Over Irma Rietjens

Gaan voor het hoogst haalbare resultaat door te analyseren, leren en optimaliseren; of het nou gaat om zo hoog mogelijke posities in zoekmachines of zoveel mogelijk conversies. Op basis van data, accurate kennis en ervaring (5+ jaar bij online marketing bureaus) help ik bedrijven aan online groei.

Irma Rietjens

Search & Conversion specialist 

Online marketing ervaring

Laten we beginnen bij het begin.

In 2014 paste ik voor het eerste mijn opgedane SEO kennis toe in de praktijk. Naast mijn studie werkte ik bij een bedrijf met 4 webshops. Hier ging ik met name aan de slag met SEO-content en het versterken van de autoriteit.

In mijn derde studiejaar was het tijd om stage te gaan lopen. Ik begon bij SourceRepublic, de voormalige SEO club binnen Greenhouse Group. Hier leerde ik om SEO toe te passen voor grote klanten als Vodafone, Dela en Bever. Na afloop van de stageperiode bleef ik hier parttime werken, naast mijn studie.

Het optimaliseren van websites wilde ik niet alleen doen voor zoekmachines, maar zeker ook voor gebruikers. Daarom verdiepte ik me in een ander specialisme: CRO. Hierop studeerde ik in 2016 af bij Fresh Fruit Digital, een voormalig online marketing bureau binnen Greenhouse Group.

In totaal heb ik 4 jaar gewerkt bij Greenhouse Group in verschillende rollen. In die rollen stond altijd één ding centraal: optimaliseren. Met plezier werkte ik voor klanten als Unilever, Kruidvat en Volkswagen.

Vervolgens heb ik de stap gemaakt om bij bureau te gaan werken waar zowel online marketeers als designers en developers werken: Partout. Hierin vervulde ik de functie van SEO en CRO specialist en hielp klanten als Dr Oetker, Weleda en NHG bij hun online groei.

Sinds 1 januari 2019 werkte ik naast mijn toffe baan bij Partout één dag in de week voor mezelf. In de zomer van 2020 besloot ik dit fulltime te gaan doen. Alle kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren bij verschillende bedrijven heb opgedaan, pas ik nu met veel enthousiasme toe op klanten als Griepalert.nl, Steenbok Natuursteen en diverse klanten van Partout zoals Koopmans en Weleda.

Een selectie van merken waarvoor ik werk

Dr Oetker logo
Steenbooknatuursteen logo
Weleda logo
ELFIN logo
Griepalert logo
Koopmans logo

Verslaafd aan kennis vergaren

Voor mij is het uitbreiden van kennis een belangrijk onderdeel van mijn werk. Als specialist blijf ik continue op de hoogte van het laatste nieuws rondom Google, gave A/B testen en ontwikkelingen op het gebied van data. Ik volg eigenlijk altijd wel een training op welk gebied dan ook. Deze kennis pas ik vervolgens toe om de resultaten van klanten te verbeteren. Weten wat me momenteel bezig houdt? Of tips nodig voor goede literatuur of cursussen? Stuur me gerust een berichtje en ik duik in mijn boekenkast voor een aanbeveling.

  • Unravel Reseach certificaat Irma Rietjens
  • SEO certificaat
  • Google Ads Fundamentals Irma Rietjens
  • Google Ads Search Irma Rietjens
  • Google Tag Manager certificaat Irma Rietjens

Samenwerken

Als specialist ben ik graag bezig met het toepassen van specifieke kennis. Máár, door samen te werken wordt mijn werk pas écht leuk. Wat je kunt verwachten van samenwerken met mij?

  • Toepassing en delen van accurate kennis en ervaring

  • Data-gedreven aanpak

  • Teamwork

  • Commitment voor het hoogst haalbare resultaat

  • Eerlijkheid, openheid en een aanstekelijk enthousiasme

Tevreden klanten, daar word ik blij van

Inmiddels werken we als Kerasom BV al geruime tijd samen met Irma. De start van haar eigen bedrijf viel precies samen met de hulpvraag die wij op dat moment hadden: Een complexe en belangrijke migratie van een zeer belangrijk e-commerce concept dat uit haar jasje was gegroeid. Zij heeft dit van A tot Z begeleidt en ervoor gezorgd dat alles vlekkeloos is verlopen. Dit concept is hiermee vele malen sterker geworden én klaar om nog veel verder door te groeien. Uiteraard blijft Irma hier nauw bij betrokken, almede bij een 6-tal andere projecten binnen ons bedrijf. De inmiddels behaalde resultaten tonen namelijk onomstotelijk aan dat we haar kennis ontzettend hard nodig hebben. Irma biedt ons structuur in alle lopende projecten, is uiterst betrouwbaar en bovenal gewoon een heel fijn persoon om mee samen te werken.

Bart van Santvoort, E-commerce Manager Kerasom

Begin dit jaar zijn wij een CRO traject met Irma gestart. Een expertise waar wij nog niet bekend mee waren maar wat een eye-opener! Het werk van Irma heeft tot op heden alle verwachtingen overtroffen en is van directe toegevoegde waarde voor de organisatie.  Irma is méér dan kundig, betrokken en helder/concreet in communicatie. Een absolute aanwinst voor onze organisatie en een aanrader voor velen!

Lieke Wouters, Marketing Manager Afvalophaaldienst.nl

Al langere tijd werk ik met Irma samen. Haar strategieën die ze vervolgens vertaalt in schaalbare en behapbare projecten hebben hun vruchten afgeworpen. Kwalitatieve marketing. Van géén organisch verkeer naar een ruime meerderheid. Van tientallen bezoekers per maand naar duizenden.  Haar ervaring van zowel klant- als bureauzijde werkt erg prettig. Ze begrijpt uitdagingen en helpt deze op te knippen in concrete to-do’s om nooit het einddoel uit het oog te verliezen.

Remmelt van Tol, digitaal strateeg Griepalert.nl

Irma is een sterke aanvulling op ons online marketing kernteam. Met haar grondige aanpak, scherpe analyses en het nakomen van afspraken hebben wij Irma als vaste online marketing partner verbonden aan Partout.

Jeroen Valkenburg, Digitaal strateeg Partout

Wij zijn ontzettend blij met Irma! Ze heeft ons vanaf het begin geholpen goed inzicht te krijgen in onze data. Daarnaast komt ze continue met verbeterpunten en heeft ze ons geholpen prioriteiten te stellen op basis van onze bedrijfsdoelstellingen. Ook past ze ontzettend goed in ons team, is ze gezellig en voelt ze dezelfde passie voor onze missie als wijzelf. Kortom, krijg je de kans om met haar samen te werken, meteen doen!

Lieke Danenberg , Co-founder This is ELFIN

Wil je zichtbaarheid zijn in de zoekresultaten van Google, dan kan ik je Irma Rietjens van harte aanbevelen. Ze is een ervaren online marketingspecialist met kennis van zowel het technische als het tekstuele aspect van SEO & SEA. Het complete plaatje dus! Irma is iemand van afspraak is afspraak. Ze is gedreven, schakelt snel, levert kwaliteit en heeft vaak aan één woord genoeg. Een prettige samenwerking, die wat ons betreft nog lang niet stopt!

Puck Aerns, Eigenaar communicatie bureau Strooploos

Benieuwd naar aanbevelingen van andere specialisten waar ik mee samen heb gewerkt? Bekijk dan even m’n LinkedIn.

Klaar voor online groei?

Laten we kennismaken en vertel me wat jouw online ambitie is. Dan gaan we deze samen waarmaken.